Cassandra Clare · Robin Wasserman- Történetek az Árnyvadász Akadémiáról (Árnyvadász univerzum)

 Cassandra Clare · Robin Wasserman- Az ​Árnyvadász Akadémia (Történetek az Árnyvadász Akadémiáról 1.)



Miután mondénként, aztán vámpírként élt, Simon nem gondolta volna, hogy egyszer még árnyvadász lehet belőle, ma azonban megkezdi tanulmányait az Árnyvadász Akadémián. 
Vajon lehet-e belőle ugyanaz az ember, aki vámpírként volt? Képes lesz-e megint hőssé válni, és megfelelni a barátainak, Isabelle-nek, és legfőképpen önmagának?



Cassandra Clare · Robin Wasserman- Az ​elveszett

 Herondale (Történetek az Árnyvadász Akadémiáról 2.)


A legszörnyűbb bűn, amit egy árnyvadász elkövethet az, ha cserben hagyja a társait. A XIX. század elején Tobias Herondale megszökött egy csatából, és hagyta meghalni a többi árnyvadászt. Bűnéért halálra ítélték, azonban soha többé nem tért haza, így a Klávé a felesége életét vette el az övé helyett. Simon és a többi diák elborzad a barbár tettről szóló történet hallatán, főleg, miután kiderül, hogy gyermeket várt volt. De lehetséges-e, hogy a gyermek életben maradt? Talán ma is él egy elveszett Herondale valahol a világban?


Cassandra Clare · Robin Wasserman- A ​Whitechapel

 réme (Történetek az Árnyvadász Akadémiáról 3.)





Hasfelmetsző Jack London utcáin garázdálkodik, és csak az árnyvadászok tudják megállítani. Az Árnyvadász Akadémián játszódó harmadik történetben Simon megtudja, mi az igazság a XIX. századi Londont rettegésben tartó sorozatgyilkossal kapcsolatban: Hasfelmetsző Jacket Will Herondale és Viktória korabeli árnyvadász társai állították meg.



Cassandra Clare · Robin Wasserman- Csak ​

árnyékok (Történetek az Árnyvadász Akadémiáról 4.)




Simon elégedetlen az Árnyvadász Akadémia működésével. Amikor megismerkedik James Herondale és Matthew Fairchild történetével, hamarosan kiderül számára, hogy nem ő az első, aki így van ezzel. Azt is megtudja, hogyan lettek barátok, aztán pedig parabataiok. Ez a történet voltaképpen izgalmas előjáték a The Last Hours című következő regénysorozathoz.



Cassandra Clare · Robin Wasserman- Az ​imádott

 gonosz (Történetek az Árnyvadász Akadémiáról 5.)




Minden gonoszság gyökeredzik valahol. Simon Lewis ezúttal arról tanul, hogyan alakult meg a Kör Valentine Morgenstern vezetésével, és milyen szerepet játszott azokban a napokban Robert Lightwood, Isabelle édesapja. Az Árnyvadász Akadémia csak nemrég nyitotta ki újra a kapuit a Kör miatt bekövetkezett katasztrofális események után, és a tanárok végre bevallhatják, mi történt, amikor Valentine még diák volt.


Cassandra Clare · Robin Wasserman- Sápadt ​királyok,

 hercegek (Történetek az Árnyvadász Akadémiáról 6.)




Egykori vámpírként Simon mindig is megértette az alvilágiakat, miután azonban megtapasztalja, milyen mélységes előítélettel viseltetnek az árnyvadászok a tündérek iránt, végképp felháborodik. A történetben fény derül Helen és Mark Blackthorn, a The Dark Artifices két fontos szereplőjének származására is.



Cassandra Clare · Robin Wasserman- Keserű ​

szájíz (Történetek az Árnyvadász Akadémiáról 7.)



Miután Simont elrabolják a tündérek (hogy miért rabolja el mindig valaki?), gyorsan szövetségeset köt a Dark Artifices egyik főszereplőjével, Mark Blackthornnal, aki a Vadűzéssel tölti a napjait arra várva, hogy az árnyvadászok kiszabadítsák, és hazamehessen a testvéreihez.



Cassandra Clare · Robin Wasserman- Tűzpróba (Történetek az Árnyvadász Akadémiáról 8.)




Emma Carstairs és Julian Blackthorn parabataiok lesznek. Simon és Clary tanúként vesznek részt a szertartáson, hogy láthassák, hogyan jön létre a kötelék, mielőtt ők maguk is parabatiokká válnak rögtön azután, hogy Simon végez az Akadémián – és mert Emma felkérte Claryt. A szertartás azonban váratlan fordulatokat tartogat.




Cassandra Clare · Robin Wasserman- Örök ​éjre

 szánva (Történetek az Árnyvadász Akadémiáról 9.)




Simon az Akadémia többi diákjához és tanárához hasonlóan megdöbben, amikor egy kék bőrű boszorkánymester gyereket találnak az Akadémia lépcsőjén. A gyereket átadják az éppen óraadó tanárként az iskolában dolgozó Magnus Bane-nek, akinek nincs más választása, mint hogy hazavigye… természetesen élete párjához.



Cassandra Clare · Robin Wasserman- Kétszer ​száll

 alá az angyal (Történetek az Árnyvadász

 Akadémiáról 10.)




Hamarosan elérkezik a felemelkedés napja, és a megtett hosszú út végén Simon árnyvadász lesz. A szertartás azonban nem zajlik le gond nélkül…

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések